Mikkelin Seudun Uusyrityskeskus Dynamo
Mikkelin Seudun Uusyrityskeskus Dynamo Mikkelin Seudun Uusyrityskeskus Dynamo

Blogi

1.6.2020 | Satu Törönen, SatuMo Oy

Kop kop, asiakasko se koputtaa jo ovella? Markkinoinnin merkitys alkavalle yrittäjälle

Kyllä vaan, kuvainnollisesti jokainen alkava yrittäjä haluaa kuulla ja tarvitsee nuo koputukset ovelleen heti yrityksen rekisteröinnin jälkeen. Markkinoinnin merkitys on suuri, niin alkavalle yrittäjälle kuin jo pidemmän aikaa toimineellekin. Monelle sana markkinointi tuo ehkä edelleen mieleen mainostamisen ja sen myötä lisäkulun, joka tekisi mieli karsia, kun tuoreella yrityksellä on paljon muitakin kuluja... Lue lisää.

 

12.2.2020 | Tomi Lantta, Fennia

Aloittavan yrittäjän vakuutukset

Yritystoiminnan vakuuttaminen on yksi tärkeä toimenpide yritystä perustettaessa. Moni yrittäjyyttä suunnitteleva käy uusyrityskeskuksen yritysneuvojan luona testauttamassa yritysideaansa ja saamassa vinkkejä yritystoiminnan aloittamiseen. Yleensä puheeksi tulevat myös vakuutukset ja yritysneuvoja ohjaa asiakkaan vakuutusyhtiöön. Asiantuntevan vakuutusmyyjän luona käyminen kannattaakin... Lue lisää.

 

8.1.2020 | Anna-Liisa Immonen, Mikkelin Seudun Uusyrityskeskus

Milloin yritysneuvontaan kannattaa tulla?

Käynti uusyrityskeskuksen yritysneuvojan luona kannattaa aina, kun yrittäjyyteen liittyvät asiat pohdituttavat. Yritysneuvojan luona saa puolueetonta neuvontaa yrittäjyyteen, kevytyrittäjyyteen, yritysidean kehittämiseen tai vaikkapa yrityksen ostamiseen liittyen. Uusyrityskeskusten tehtävänä onkin auttaa kaikkia yrittäjyyttä harkitsevia ja neuvonta on täysin luottamuksellista... Lue lisää.

 

2.12.2019 | Heli Tavasti, Mikkelin Seudun Uusyrityskeskus 

Myös kevytyrittäjä hyötyy yritysneuvonnasta

Kevytyrittäjyys on nykyään yksi suosittu tapa alkaa yrittäjäksi. Kevytyrittäjyys soveltuu hyvin sivutoimiseen työhön, esimerkiksi päätoimisen palkkatyön tai opiskelun ohella. Kevytyrittäjyyttä pohtivan kannattaa käydä keskustelemassa suunnitelmistaan uusyrityskeskuksen yritysneuvojan kanssa, jotta hän pystyy valitsemaan itselleen sopivimman vaihtoehdon... Lue lisää.

 

7.11.2019 | Ilkka Partti, Privanet & Partti Consulting

Pienyrittäjän rahoituksen saamisen kulmakivet

Sekä yritystoimintaa aloitettaessa että myös toiminnan jo vakiinnuttua yrittäjä joutuu usein miettimään yrityksensä rahoitusta. Rahaa tarvitaan yleensä investointeihin ja käyttöpääomaksi. Pankkilaina on perinteinen vaihtoehto, joka useimmille tulee ensimmäisen mieleen. Rahoituksen saaminen pankista ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys mm. kiristyneiden säännösten takia. Lainoja myönnettäessä... Lue lisää.

 

10.10.2019 | Jaana Riipinen, Laskentaneliö Oy

Mitä yrittäjän pitäisi ymmärtää oman yrityksensä taloudesta?

Moni yrittäjäksi ryhtyvä ulkoistaa kirjanpidon eli ostaa palvelun tilitoimistolta. Tämä onkin erittäin suositeltava vaihtoehto. Yrittäjälle jää tällöin talousasioiden hoitamisen sijaan enemmän aikaa keskittyä omaan osaamiseensa eli laskutettavaan työhön. Yrittäjällä on kuitenkin hyvä olla käsitys oman yrityksensä talouden ja verotuksen perusasioista. Yrittäjä kun kantaa itse suurimman vastuun... Lue lisää.