Mikkelin Seudun Uusyrityskeskus Dynamo
Mikkelin Seudun Uusyrityskeskus Dynamo

Insinööritoimisto HTTC Oy

 

Maaliskuussa 2013perustettu kolmen miehen insinööritoimisto aikoo kymmenen vuoden päästä olla ”aika iso yritys”.

Teemu Saarinen ja Tero Lampinen istuvat Porrassalmenkadun toimistossaan, entisen Hankkijan talon tiloissa. Työtä tehdään hymyssä suin, vaikkei insinöörivitsejä insinööritoimistossa sentään viljellä. Ja mikäs on töitä tehdessä: maaliskuussa perustetun yrityksen aloitus on ollut positiivinen.
-Alku on sujunut hyvin, vaikka teimmekin ensimmäisen vuoden arviot vähän yläkanttiin. Olemme saaneet jalansijaa ja hyvää palautetta. Hyvät referenssit ovat auttaneet alkuun, Saarinen kertoo.

Saarisen ja Lampisen lisäksi Insinööritoimisto HTTC:n osakkaana on sen toimitusjohtaja Harri Kaipainen. Miehet tutustuivat toisiinsa entisessä työpaikassaan, lvi-töiden parissa. Idea omasta insinööritoimistosta alkoi kyteä jo lähes kaksi vuotta sitten Teemu Saarisen mielessä. Joulukuussa 2012 ajankohta tuntui oikealta ja miehet päättivät ryhtyä tuumasta toimeen. Oma yritys perustettiin maaliskuussa 2013.
– Yrittäjäksi ryhtymiseen oli monia syitä, ja kaikilla meillä vähän erilaisia. Näen kuitenkin, että yrittäjänä sitä kantaa itse vastuun tekemisistään, niin hyvässä kuin pahassa, mutta työtä tekee itselleen, Saarinen sanoo. Kaikilla yrityksen osakkailla on monen vuoden kokemus lvi-alalta.
– Kokemus auttaa. Olemme nähneet alaa eri kanteilta, ja voimme nyt muovata yrityksemme vastaamaan niitä tarpeita, joita kentällä on ilmaantunut, Saarinen kertoo.

Työmaana koko maa

Insinööritoimisto HTTC Oy tekee lvi-suunnittelua ja -asennuksia sekä energiatodistuksia. Kohteiden kirjo on laaja: uudet ja vanhat kerrostalot, rivitalot ja omakotitalot kuuluvat kaikki repertuaariin. Yrityksen kotipaikka on Mikkeli, mutta asiakkaat ovat ympäri Suomea. Varsinkaan suunnittelutöissä ei kohteen sijainnilla ole suurta merkitystä, siksi asiakkaita on kaikkialta Sodankylän ja Helsingin väliltä. Ennen yrityksen perustamista miehet tekivät tarkat laskelmat kannattavuudesta ja miettivät kaikki mahdolliset riskit. Dynamosta miehet saivat tukea taakseen.
– Uusyrityskeskuksesta saimme vahvistusta ajatuksillemme, ja yrittäminen alkoi näyttää entistä paremmalta idealta. Saarisen mielestä uusyrityskeskuksen tärkein apu oli perustamisvaiheen tuki, mutta paljon muutakin apua on ollut tarjolla.
– Uusyrityskeskus on yrittäjän tietopankki.

Miehet uskovat tulevaisuuteen. Työt on tehtävä niin hyvin, että työ puhuu puolestaan kilpaillulla alalla. Lvi-alalla työn laatu näkyy esimerkiksi suunnitelmien tarkkuudessa, palvelun joustavuudessa ja aikataulujen pitävyydessä.
– Hyville tekijöille on varmasti töitä ja aika näyttää, että mihin kannattaa keskittyä. Toiveissa on, että tulevaisuudessa yritys kasvaa ja lisää väkeä täytyy palkata.
– Kymmenen vuoden päästä aiomme olla aika iso yritys, Saarinen sanoo.

www.httc.fi