Mikkelin Seudun Uusyrityskeskus Dynamo
Mikkelin Seudun Uusyrityskeskus Dynamo

Instile Mannila – Tuulahdus Italiasta Eteläsavolaisessa Maatilamiljöössä

 

Mannilan tilan sali kristallikruunuineen ja kaakeliuuneineen on suomalaisinta Suomea, mutta tyylikkäin italialaisin maustein. Sukutilan viidettä polvea edustava Johanna Branchicella pitää tilan päärakennuksessa Otavassa kauppaa, jossa myydään italialaisia naisten vaatteita, miesten neuleita, keramiikkaa, koruja ja herkkutuotteita. InStile Mannila on saanut kiitosta kävijöiltään, joita tilan peltoja viistävä Viitostie tuo sekä etelästä että pohjoisesta.

— Vitostien, valtaväylän, varrella voidaan hyödyntää matkailijavirtoja. Kaksikulttuurisessa perheessä oli luonteva että tuotteet tulevat Italiasta, minne meillä on hyvät yhteydet. Puodin valikoima lähtee meistä itsestämme, kertoo Johanna Branchicella.

Hänen miehensä Riccardo Branchicella on lähtöisin eteläisestä Kalabrian maakunnasta. Sieltä tulevat myös esim. suklaaherkut kuten Baci da Stromboli eli tulivuorisaari Strombolin mukaan nimensä saaneet suudelmat, joissa potkua antaa chili.

Yrittäminen ei sinänsä ollut uusi maailma Branchicelloille, sillä tilalla viljellään edelleen kauraa, ohraa ja pensasmustikkaa. Maahantuontiin perustuva puoti on kuitenkin jotakin muuta kuin maatalousyritys. Johanna Branchicellalle oli heti selvää, että hän kääntyy Uusyrityskeskus Dynamon puoleen saadakseen ulkopuolista näkemystä.

— Liikeideaa jalostettiin ja kehitettiin yhdessä. Saimme tukea, mutta myös objektiivista näkemystä ja realiteetteja. Ne tulivat tarpeeseen ja olisivat voineet muuten jäädä vähemmälle huomiolle. Dynamosta saa hyvin apua juuri omaan tarpeeseensa.

Johanna Branchicella rohkaisee yrittämistä pohtivia tutustumaan ja perehtymään liiketoiminnan periaatteisiin.

— Toki tehdessä oppii, mutta kantapään kautta oppiminen jää pienempään rooliin, kun hakee tietoa eri näkökulmista. Tilannetta kannattaa tutkia kokonaisvaltaisesti eri näkökulmista ja pohtia, miten se nivoutuu omaan elämään. Talousasioissa on oltava jalat tukevasti maassa ja on oltavaa valmis tekemään paljon töitä.

Sen vuoksi Johanna Branchicella luopuikin englannin ja italianopettajan töistään pystyäkseen kehittämään yritystoimintaa ja omistamaan aikaa myös perheelle.

www.instile.fi

(Lähde: Talaslahti, T-M. 2011. Maatila täyttyi muodista. Dynamo)